Otvoren novi Super Konzum trgovački centar u Splitu

216

konzum-split-otvorenje-ftdAgrokor predstavio dva velika projekta vrijedna 700 milijuna kuna –  novi Super konzum Sirobuja i logističko-distributivni centar Dugopolje

Danas je u Splitu na adresi Kralja Držislava 22, otvoren novi Super Konzum trgovački centar – 44. po redu objekt najvećeg Konzumovog formata. Novi Konzumov centar, najveći na području Dalmacije, svečano su otvorili Željko Kerum, gradonačelnik grada Splita, Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu Maloprodaja, Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma i Zlatan Stipišić Gibonni, glazbenik i UNICEF-ov ambasador dobre volje. Povodom otvorenja, Darko Knez, Ante Todorić i Zlatan Stipišić Gibonni, uručili su donacije namijenjene bolesnoj i djeci sa invaliditetom ukupne vrijednosti 100.000 kuna – zakladi “Kap za slap” za pomoć obiteljima djece s invaliditetom i HVIDRI Splitsko–dalmatinske županije za teško oboljelu djecu ratnih vojnih invalida.

Otvorenjem novog Super Konzum trgovačkog centra, koji se prostire na ukupnoj površini većoj od 9.000 m2, omogućit će se zapošljavanje 140 djelatnika sa područja grada Splita i okolice. Ujedno je u poslovnoj zoni Podi u Dugopolju u procesu dovršetka izgradnje najveći i najmoderniji Agrokorov logističko–distributivni centar u regiji, s korisnom etažnom površinom od gotovo 50.000 m2. Ova dva objekta zajedno predstavljaju najveće Agrokorove projekte u Hrvatskoj vrijedne više od 700 milijuna kuna.

Na otvorenju novog Super Konzuma Ante Todorić je istaknuo da Agrokor, kao najveći investitor u Hrvatskoj, ulaže u dugoročnu konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Na ulaganja je pozvao i druge poduzetnike, istaknuvši da bez investicija Hrvatska ne može izaći iz krize. Todorić je također kazao da je Konzumov tržišni udjel u Dalmaciji oko 20 posto te je najavio trend konsolidacije u sektoru trgovine u Hrvatskoj.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum tom prigodom je izjavio da je vrlo zadovoljan završetkom ovog projekta. Dodao je da je grad zainteresiran za sve investicije koje će omogućiti otvaranje radnih mjesta.

Predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez kazao je da su Konzumu najvažniji domaći proizvođači i dobavljači, što se vidi i na njegovim policama. Dodao je kako je i novi Superkonzum prilika da svi zajedno rastu.

U sklopu Super Konzum prodavaonice kupcima će biti ponuđen izniman asortiman sa više od 30.000 artikala, kroz cijeli niz specijaliziranih odjela – zelene tržnice, pekarnice, delikatesnih proizvoda, ribarnice, vinoteke, gastro odjela. U cjelokupnoj ponudi posebno se ističe i širok izbor  tehničke opreme, kućanskih aparata, tekstila te kompletnog asortimana za opremanje doma. Kupcima su također na raspolaganju i brojne usluge Konzumovih partnera – trgovine odjećom i obućom, ljekarne, frizera, caffe bara, optike i drugih. Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do subote od 7 do 22 sata te nedjeljom od 8 do 20 sati.

1 COMMENT

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here