Polugodišnja dobit Leda 58,32 milijuna kuna

43

Ledo je u prvih šest mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti u iznosu od 58,32 milijuna kuna, što predstavlja pad od 5,52 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

ledo-logo1Ukupni su prihodi u tom razdoblju iznosili 538,27 milijuna kuna i manji su za 7,31 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Prihodi od prodaje su dosegnuli 510,68 milijuna kuna i manji su za 9,45 posto. Ukupni rashodi su pak pali za 7,50 posto na 473,75 milijuna kuna. Iz Leda poručuju da su osnovi razlozi pada ukupnog prihoda otežani uvjeti poslovanja u čitavom okruženju i loši vremenski uvjeti u drugom tromjesečju koji imaju izuzetno velik utjecaj na sladoledni biznis.

Ističe se da drugi kvartal pokazuje porast dobiti iz posloanja za 2,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje što ukazuje na pozitivan trend i u narednom tromjesečju. Isto tako, iz Leda poručuju da je naplata potraživanja usporena što otežava podmirivanje obveza, no u prvoj polovici godine nije bilo značajnijih problema oko likvidnosti, te su sve obveze koje bi mogle utjecati na redovno odvijanje poslovanja bile uredno podmirene.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here