Prihod Konzuma 5,76 milijardi kuna, dobit 26 milijuna

52

konzum-crnomerec-midiKrajem lipnja Konzumove dugoročne obveze iznosile su 1,01 milijardu kuna, a kratkoročne 5,52 milijarde kuna

Maloprodajni lanac Konzum u prvih je šest mjeseci 2010. ostvario impresivnih 5,76 milijardi kuna ukupnoga prihoda, no on je ipak blago smanjen (1,6 posto) u odnosu na prvu polovicu 2009.

U istom je razdoblju Konzumova dobit povećana oko 30 posto na 26,56 milijuna kuna, stoji u izvješću kompanije dostavljenom Zagrebačkoj burzi. Ovakav poslovni rezultata, pojašnjavaju iz kompanije, ostvaren je zahvaljujući podizanju ukupne rentabilnosti poslovanja, uspješnim upravljanjem troškovima, ulaganjima u informatiku, obuku zaposlenika i nizu drugih aktivnosti.

Krajem lipnja Konzumove dugoročne obveze  iznosile su 1,01 milijardu kuna i u odnosu na prethodno razdoblje povećane su oko 23 posto, dok kratkoročne iznose 5,52 milijarde kuna i porasle su blizu  pet posto.

Iz Konzuma podsjećaju kako je i u prvom dijelu ove godine nastavljen trend stagnacije maloprodajnog prometa koji traje još od kolovoza 2008.

“Prepoznavši promjene u ponašanju potrošača, Konzum je prilagodio politiku cijena novonastaloj situaciji, postavši cjenovno najpovoljniji maloprodajni lanac u Hrvatskoj, te time osigurao povećanje broja kupaca, kao i porast prometa po zaposlenom od 2,4 posto. Konzum je u 2010. nastavio ulagati u razvoj i širenje trgovačke mreže, te je unatoč visokim izravnim stranim ulaganjima u trgovinu na malo u Hrvatskoj, povećao svoj tržišni udio i zabilježio rast maloprodaje od 2,5 posto. Otvorena su dva SuperKonzuma (Botinec i Brckovljani), 21 prodavaonica maloga formata i Velpro u Krku. Krajem lipnja Konzum je tako raspolagao sa 281.070 četvornih metara prodajnih kapaciteta. Do kraja godine, unatoč vrlo složenim uvjetima na tržištu maloprodaje, očekujemo dobar poslovni rezultat zbog pozitivnog utjecaja turističke sezone, te daljnjih investicija u povećanje prodajnih kapaciteta i modernizaciju, što se sve doprinijeti daljnjem smanjenju troškova i povećanju dobiti”, istaknuo je u obrazloženju poslovnih rezultata direktor društva Darko Knez.

Inače, krajem lipnja Konzum je imao 12.292 zaposlena. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here