Zagrebačke pekarne Klara: Polugodišnja dobit 4,4 milijuna kuna

89

Zagrebačke pekarne Klara u prvih su šest mjeseci ove godine poslovale s dobiti u iznosu 4,4 milijuna kuna što je četiri puta veća dobit nego u istom razdoblju lani kada je iznosila 1,1 milijun kuna, podaci su iz polugodišnjeg nekonsolidiranog financijskog izvješća Klare objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

klara-pekarne-midiIz te tvrtke objašnjavaju kako je pad troškova veći od pada prihoda rezultirao i većom dobiti.

Ukupni prihod Zagrebačke pekarne Klara u prvih šest mjeseci iznosio je 91,1 milijun kuna što je 4,39 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni troškovi smanjeni za 8,13 posto, na 86,5 milijuna kuna.

Poslovodstvo Zagrebačke pekarne Klara u objašnjenjima navodi je ta tvrtka, unatoč recesijskim uvjetima poslovanja i uz pad prihoda, zahvaljujući maksimalnoj racionalizaciji poslovanja ostvarilo bolji poslovni rezultat u odnosu na poslovanje tijekom prvog polugodišta 2009. godine.

Iz Klare ističu kako će na buduće poslovanje utjecati nove cijene ulaznih sirovina kao i najavljeno poskupljenje električne energije.

Isto tako nastavlja se i utjecaj ostalih odluka vlade o gospodarskoj i poreznoj politici i poslovanje ostalih gospodarskih subjekata u okruženju koji su svi opterećeni problemima vezanim uz likvidnost i kamatnu politiku, naglašavaju iz Klare.

Dobar rezultat Zagrebačkih pekarna Klara odrazio se i na rezultat Grupe Klara, iako su druge dvije tvrtke obuhvaćen konsolidiranim financijskim izvješćem – Klara – trade i Prehrana trgovinu u šest mjeseci imali negativne rezultate.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, u prvih šest mjeseci ove godine dobit Grupe Klara iznosila je 1,6 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani ta grupa poslovala s gubitkom od 305 tisuća kuna.

Ukupni su prihodi Grupe Klara iznosili 148,9 milijuna kuna što je 7,3 posto manje nego u prvom polugodištu lani, dok su rashodi smanjeni za 8,6 posto, na 147 milijuna kuna. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here