King Cross: Smanjenje zakupnina dovelo nove trgovine

42

Zagrebačkome trgovačkom centru King Cross predviđalo se gašenje još zimus, dućani su se redom zatvarali pa je centar opustio. No zadnjih se dana trend mijenja – otvaraju se novi dućani! Tomu je pogodovalo smanjenje zakupa, piše u subotu Večernji list.

king-cross-midi“Od početka godine naplaćuje se 20 posto niži zakup, a od svibnja do kraja 2010. na snazi je novi način obračuna zakupnine; u tom razdoblju zakupci plaćaju postotak od ostvarenoga mjesečnog prometa, i to onaj postotak koji je definiran u njihovu ugovoru o zakupu. Te mjere poduzete su upravo zato da bi se lakše prebrodile teškoće i ekonomska kriza”, poručuju iz uprave KC-a.

Tako je došlo do sklapanja novih ugovora pa su otvorene dvije trgovine Quelle outlet, početkom rujna otvaraju se i trgovine JYSK, Chicco, Kameleon, a bit će ih, kažu, još.

“Ni pod tim uvjetima neće opstati trgovine s novom robom, već jedino outleti. Troškovi su veći od razlike u marži, jer promet u KC-u je mali. Kasno su reagirali”, komentira Željko Jeger, predsjednik Udruge zakupaca u trgovačkim centrima. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here