Meggle preuzeo najveću albansku mljekaru Ferlat

84

Meggle Eastern Europe GmbH postao je 100-postotni vlasnik najveće albanske mljekare Ferlat sh.p.k. sa sjedištem u Rogozini, na periferiji Tirane, javili su danas iz Meggle Hrvatska.

mlijeko-splash-midiTa akvizicija ima strateški značaj za poslovanje Megglea zbog, kako kažu u toj tvrtki, odličnoga geografskog i logističkog položaja te je time idealan centar djelovanja grupe Meggle u jugoistočnoj Europi.

Osim toga, s nešto više od 10.000 litara otkupa mlijeka dnevno Ferlat ima odlične potencijale rasta i proširenja kapaciteta, pogotovo s obzirom na to što u području grupe proizvoda trajnog mlijeka ima tržišni udio od čak 57 posto.

– Uz proizvodnje u Osijeku, Bihaću, Shumenu i Bratislavi, nova će mljekara u Albaniji zasigurno donijeti utvrđivanje strateškog položaja mljekarske grupe Meggle u ovoj regiji te povećanje tržišnih udjela cijele grupe – smatraju u Meggleu.

Meggle je danas poduzeće s više od 40 podružnica diljem svijeta, više od 600 milijuna eura godišnjeg prometa i oko 2.000 zaposlenih. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here