Meggleu Hrvatska naslov Superbrands i 14 DLG medalja

46

Krajem srpnja organizacija Superbrands objavila je da je stručno vijeće od 65 članova te više od 23.000 potrošača izabralo cjelokupni brend Meggle za Superbrands Croatia.

superbrands-midiZbog posebnosti postupka dobivanja ovog znaka, njegove neovisnosti i objektivnosti, izuzetno smo ponosni na isti te na činjenicu da smo u 15 godina prisutnosti u Hrvatskoj stvorili ime koje potrošači povezuju s kvalitetom i tradicijom, stoji u priopćenju Megglea Hrvatska u kojem se dodaje kako je osječka mljekara osnovana daleke 1957.g., dok korijeni Meggle proizvoda sežu i u period prije 125.g. kada je istoimena obitelj pokrenula proizvodnju mliječnih proizvoda.

Svjetska branding organizacija Superbrands već 15 godina identificira i odaje počast najjačim nacionalnim tržišnim markama. Tržišne marke nemaju mogućnost prijave kod procesa odabira (niti ista uključuje mogući trošak razmatranja) – već Superbrands predstavlja neovisni proces selekcije.

Nezavisne agencije za istraživanje tržišta okupljaju tzv. „listu finalista“, otprilike 1.000 tržišnih marki prisutnih na hrvatskom tržištu. Istraženi su svi glavni sektori te uključeni u listu. Nezavisno i dobrovoljno Superbrands stručno vijeće ocjenjuje „listu finalista“. Potrošači glasuju putem interneta, usporedno s članovima Vijeća. Zbroj svih glasova predstavlja tržišne marke sa najvećim ocjenama te su iste nagrađene Superbrands statusom.

Lista brandova nagrađenih Superbrands statusom 2010. objavljuje se po svršetku javnog glasanja te glasanja stručnog vijeća.

Stručno vijeće Superbrands Hrvatska čini 65 članova, priznatih poslovnih i marketinških stručnjaka iz hrvatskih medija, agencija, domaćih i stranih korporacija, sveučilišta te stručnih organizacija.

dlg-midiUsto, tvrtka Meggle Hrvatska osvojila je 14 medalja, od čega čak 10 zlatnih, na ovogodišnjem ocjenjivanju kvalitete prehrambenih namirnica od strane Njemačkog poljoprivrednog udruženja (DLG – Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), koje slovi za jedno od najboljih ocjenjivanja kvalitete u Europi. DLG ima više od 22.000 članova te godišnje ocjenjuje oko 24.000 različitih proizvoda u 16 kategorija.

Tako su sva trajna mlijeka Meggle (pet različitih mliječnih masnoća), voćni jogurti Fruity u čašici s okusom breskve, višnje, šumskog voća te Fruity voćni jogurti u bočici s okusom jagode i višnje ocijenjeni zlatnom medaljom i najvećim brojem bodova.

Medalje su uz njih osvojili još i ostali Fruity okusi kao i poznata Meggle kisela vrhnja. Važno je napomenuti da su svi proizvodi, poslani na ocjenjivanje, ovjenčani jednom od medalja, što je u tako velikoj konkurenciji zaista izniman uspjeh i razlog što opravdano možemo biti ponosni na kvalitetu svih naših proizvoda, ističe se u priopćenju.

Trajna mlijeka Meggle od ožujka ponudila su još veću paletu različitih sadržaja masnoća – za svaki ukus ponešto te su na hrvatsko tržište donijela apsolutnu inovaciju u pakiranju – popularnom kvadratu, kao i navojnom čepu, koji se otvara u jednom potezu.

Voćni jogurti pod nazivom FRUITY drže jedan od najvećih tržišnih udjela na području voćnih jogurta te su njihov poseban okus, veliki komadi voća i prepoznatljiv dizajn zasigurno argumenti, zbog kojih su već godinama neizostavan dio hrvatskih kućanstava.

Meggle kiselo vrhnje proizvodi se po posebnom receptu, razvijenom u Austriji, jer se kanilo postići da okusom i konzistencijom odskače od drugih sličnih proizvoda na tržištu te da se može upotrijebiti u kuhanju, kao i izravnoj konzumaciji.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here