Mercator: Polugodišnji rast dobiti 56,7 posto

25

Slovenska trgovačka grupacija u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila 1,3 milijarde eura prihoda od prodaje

mercator midiSlovenska trgovačka grupacija Mercator u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila 1,3 milijarde eura prihoda od prodaje, što je za 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Neto dobit grupacije je u prvih šest mjeseci povećana za 56,7 posto na 17,7 milijuna eura, prenose Finance. Prihodi Mercatora na slovenskom su se tržištu smanjili za 3,1 posto, što u tvrtki objašnjavaju nepovoljnim gospodarskim okolnostima.

U inozemstvu Mercator je ostvario rast prihoda od 15,9 posto. Tržišna kapitalizacija grupe krajem lipnja je iznosila 594,4 milijuna eura.

Matična tvrtka Poslovni sistem Mercator d.d. je u prvoj polovici ove godine ostvario neto dobit u iznosu od 25,1 milijun eura što je povećanje od 175 posto. Prihodi navedene tvrtke su iznosili 840 milijuna eura i manji su za 2,9 posto na godišnjoj razini.

Od 17. veljače, kada je Mercator preuzeo hrvatski Getro ta je tvrtka zabilježila gubitak od 1,2 milijuna eura i 47,3 milijuna eura prihoda. Gubitak Getroa posljedica je troškova integracije preuzetih trgovačkih objekata i preuzimanja zaposlenika, objasnili su u Mercatoru.

Grupa je u šest mjeseci realizirala 45 milijuna eura investicija, od toga 26,9 milijuna na stranim tržištima. Najviše, odnosno 20 milijuna eura, Mercator je uložio u Hrvatskoj. (Poslovni dnevnik)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here