Press: Hrvati žele srpske prehrambene kompanije

29

Hrvatske prehrambene tvrtke uz pomoć svoje države i kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), planiraju kupiti što veći broj kompanija u Srbiji koje proizvode hranu, piše Press.

imlek-mlijeko-paket-midiPrema saznanjima Pressa, nositelji ovog plana u Hrvatskoj su kompanije Agrokor Ivice Todorića, Atlantic grupa Emila Tedeschija i Kraš koji vodi Nadan Vidošević. Cilj im je navodno da kupe i Jaffu iz Crvenke, Karneks iz Vrbasa, požarevački Bambi i beogradski Imlek.

Press među ostalim piše da je Kraš već nekoliko puta službeno tražio od vlasnika Jaffe iz Crvenke Nebojše Šaranovića da im proda tvrtku. “Na jednom od posljednjih sastanaka sa Šaranovićem, predstavnici Kraša ponovno su pokrenuli pitanje kupovine Jaffe. Rekli su mu da za tu kupnju već imaju osiguran novac, ali im je Šaranović odgovorio da u narednih 10 godina nema namjeru prodavati tvornicu. Hrvati su na to još jednom pitali Šaranovića ‘jeste li sigurni da nam nećete prodati Jaffu’, a kada su dobili jasan odgovor kako od prodaje nema ništa, prešlo se na drugu temu”, tvrdi sugovornik Pressa, blizak suradnik srpskog poduzetnika.

Prema istim navodima, tvornicu mesa i pašteta Karneks, planira kupiti jedna od tvrtki Ivice Todorića. Također, kako se dalje navodi u članku, Agrokor je u neslužbenim pregovorima s investicijskim fondom Salford oko kupnje Bambija i Imleka. (poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here