Proizvodi Istre i Kvarnera u Lidlovoj liniji ‘Exelsia Croatica’

70

U okviru linije autohtonih hrvatskih proizvoda ‘Exelsia Croatica’, koja obuhvaća karakteristične proizvode hrvatskih regija, Lidl Hrvatska ovom prigodom predstavlja probranu ponudu istarsko-kvarnerske gastronomske baštine.

exelsia-malvazijaMalvazija
‘Malvazija’ je oduvijek bila simbol Mediterana. Na vinskoj karti Hrvatske Malvazija je jedno od najpoznatijih vina Istre i nedvojbeno jedno od najkvalitetnijih, a u okviru linije ‘Exelsia Croatica’ prezentirano je u svom ponajboljem izdanju.

Ovo vino srednje snage odlikuje se bogatom slojevitošću okusa te je po tome postalo glasovito diljem svijeta.

exelsia-teranTeran
Karakteristične rubin-crvene boje, potekle iz dubina ‘istarske crvene zemlje’ (‘terra rosa’), delikatesno hrvatsko vino Teran poznato je već dugih 600 godina. Predanim radom i njegovanjem, iz ruku iskusnih istarskih vinara dobiva se ovo vino koje je vrlo pitko i nježno, ali istovremeno snažnog i pomalo robusnog karaktera.

Zbog tih se karakteristika idealno sljubljuje s pršutom, sirom i mesnim jelima. Najbolje ga je piti na temperaturi od 18°C., kada se pokazuju sve njegove kvalitete. Teran je ponajbolji dio istarske i hrvatske gastronomske povijesti.

exelsia-incuniFileti slanog inćuna
Od Opatije pa sve do Karlobaga smjestili su se idilični gradovi, mjestašca i otoci koji čine Kvarner. Čisto plavo more, obilje sunca, netaknuta priroda i vrijedni ljudi zaista su savršena kombinacija za proizvodnju ukusnih i kvalitetnih proizvoda.

Inćuni se u bogatstvu plodova kvarnerskog mora posebno ističu. Po recepturi tamošnjih ribara fileti inćuna uronjeni su samo u suncokretovo ulje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here