Radenska planira veću prodaju u Hrvatskoj

33

radenska-classic-ftdProdaja slovenske mineralne vode “Radenska” u Hrvatskoj drastično se smanjila u zadnjih dvadesetak godina, no u kompaniji skori ulazak Hrvatske u EU vide kao priliku za povećanje prodaje

Prodaja slovenske mineralne vode “Radenska” u Hrvatskoj drastično se smanjila u zadnjih dvadesetak godina zbog nove konkurencije, ali i carina, pa u toj kompaniji skori ulazak Hrvatske u EU vide kao priliku za povećanje prodaje.

“Na hrvatskom smo tržištu očuvali naš brend i kad carinske barijere jednom padnu računamo na veći tržišni udio nego što ga imamo danas”, rekao je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA direktor “Radenske” Zvonko Murgelj.

Murgelj tvrdi da Radenska u Hrvatskoj nije mogla biti konkurentna cijenom zbog uvoznih carina koje iznose 17 i 18 posto, zbog rasta Jamnice i dolaska strane konkurencije na hrvatsko tržište na kojemu je nekoć Radenska voda dominirala.

Unatoč dobrim političkim odnosima u zadnjih godinu dana, to se nije pokazalo u mogućoj većoj potrošnji Radenske u Hrvatskoj jer je ta mineralna voda malo prisutna na trgovačkim policama u zemlji koja će uskoro ući u EU. No, bolje će biti kad otpadnu carinske barijere ulaskom Hrvatske u tu integraciju, očekuje Murgelj. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here