Tisak u prvih šest mjeseci smanjio gubitak za 59 posto

26

Tvrtka Tisak u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s gubitkom u iznosu od 5,84 milijuna kuna što predstavlja smanjenje od 59 posto u odnosu na gubitak zabilježen u istom lanjskom razdoblju, a koji je iznosio 14,25 milijuna kuna, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

tisak-kiosk-midiU prvom polugodištu ukupni prihodi Tiska iznose 1,41 milijardu kuna što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 13 posto.

Iz Uprave poručuju da je rast prihoda rezultat povećanja prometa veleprodaje, najviše zbog rasta prodaje i udjela na tržištu prepaid bonova za mobilne uređaje te ostale komercijalne robe.

“Pad prodaje tiskovina i duhana rezultat je recesije na tržištu, a na pad prodaje tiskovina utječe i razvoj ostale medijske ponude (TV, internet) slijedom čega se stanovništvo najprije odriče kupnje ove vrste roba”, stoji u izvješću.

Ukupni rashodi ostvarili su rast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 1,41 milijardu kuna. Rast rashoda prvenstveno je uzrokovan promjenom u strukturi prodaje roba što je utjecalo na rast nabavne vrijednosti roba.

“U teškim uvjetima poslovanja, zbog značajnog pada prometa tiskovina u prošloj godini i prvom kvartalu ove godine, te racionalizacije prodajne mreže nije ostvaren planirani poslovni rezultat”, istaknuli su iz Uprave Tiska te dodaju da se efekti velikih ulaganja očekuju u idućem razdoblju. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here