City Point kreće u bitku s Luminijem i Supernovom

101

kneginec-poduzenicka-zona-midiKonkurencija modernih trgovačkih centara u Varaždinu počela se ozbiljno zaoštravati nakon što su u F. O. Developmentu potvrdili da će i oni ipak početi graditi trgovački centar srednje veličine.

City Point ime je novoga trgovačkog centra na tri etaže, ukupno 52.000 četvornih metara bruto površine i 25.000 četvornih metara za iznajmljivanje.

Gradnja bi trebala početi u ožujku sljedeće godine, najavljuju investitori. Centar je najavljen još prije dvije godine, ali se u međuvremenu odgodio. Projekt se optimizirao kako bi se došlo do jeftinije gradnje i omogućile niže cijene zakupa, kaže Denis Cupić, direktor F. O. Developmenta.

Investitori u projekt su austrijski Braunsberger Holding, poznat po udjelu u gradnji najvećega trgovačkog centra u regiji – West Gatea u Zaprešiću, te F. O. Development.

Arhitektonsko rješenje potpisuje Otto Barić. Ukupna investicija je procijenjena između 46 i 49 milijuna eura. Na tržištu smo u jesen 2012., a naša glavna komparativna prednost je blizina središta grada i već etablirana trgovačka zona, kaže Čupić.

Njihov glavni konkurent u Varaždinu je Lumini norveškog Verdispara koji će biti gotov 2011. godine. Lumini će s 33.000 četvornih metara za zakup biti najveći trgovački centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Osim toga u Varaždinu već postoji i Supernova od 19.000 četvornih metara.

Investitori u novi centar City Point vjeruju u uspješnost projekta jer je Lumini u poslovnoj zoni Kneginec, šest kilometara od gradskog središta, dok su oni samo 1,5 kilometara udaljeni i u obuhvatu su varaždinskoga gradskog prijevoza.

Osim toga trgovački centar austrijsko-hrvatskih investitora je okružen sličnim, trgovačkim sadržajem, ali koji nije konkurencija. U zoni su osim njih Lesnina, Lidl, Merkur, Baumax, benzinska crpka, autopraonica i stanica za tehnički pregled vozila.

Budući da su u F. O. Developmentu rekli da im je zasad potvrđen Konzumov zakup, jedino taj domaći lanac i Lidl ulaze u istu djelatnost u zoni. Ostatak novoga trgovačkog centra bit će namijenjen za odjeću, obuću, zabavu i ugostiteljstvo, te će također, kao i Lumini, imati kino.

U City Pointu bit će multipleks s pet dvorana. Čak 1200 parkirališnih mjesta bit će smješteno u polupodzemnoj etaži. Na prvoj i drugoj etaži će biti trgovački i ugostiteljski sadržaji. Vodeći trgovački subjekti ocjenjuju 2012. idealnom godinom za svoju ekspanziju u Varaždinu nakon vala otvaranja centara u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Uvjereni smo da u sekundarnim gradovima i regijama samo trgovački centri orijentirani na grad imaju dugoročno održivu poziciju, kaže Harald Peham iz Braunsberger Holdinga. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here