DLG nagradio Vindijine proizvode

100

dlg-vindija-largeProizvodi Vindije nagrađeni su sa 12 zlatnih i dvije srebrne medalje od njemačkog DLG Centra za testiranje prehrambenih proizvoda

DLG Centar za testiranje prehrambenih proizvoda (Deutsche Lebensmittel Gesellschaft), na ovogodišnjim DLG natjecanjima za mljekarske proizvode i sladoled, nagradio je Vindiju za izvrsnu kakvoću njenih proizvoda s čak 12 zlatnih i dvije srebrne DLG medalje, priopćili su danas iz Varaždinske kompanije.

Na tom vodećem europskom ocjenjivanju kvalitete sudjelovalo je 264 poduzeća iz 13 zemalja s više od 3.000 proizvoda.

Tri zlatne medalje Vindiji su dodjeljene za Caprodur, Bovidur i Ovidur, tvrde sireve od kozjeg, kravljeg i ovčjeg mlijeka, dok je svježi kozji sir Capro Fresh osvojio srebro. Radi se o proizvodu koji je u cijelosti dobiven od svježeg kozjeg mlijeka s tradicionalnom, mediteranskom aromom.

Zlatna priznanja DLG-a dobili su i mliječni pudinzi od vanilije i čokolade, dva okusa probiotičkog napitka Vitaktiv (natur i brusnica-jabuka), crispy izdanja Freska Euforije (jaffa i kokos) te ‘z bregov jogurt.

Najboljim proizvodima u kategoriji proglašena su i funkcionalna Efekt mlijeka, obogaćena omega 3 kiselinama, vitaminima i fitosterolima, dok je srebrno odličje pripalo Vitaktivu s okusom smokve i bijelog grožđa.

Kako bi se zadovoljili svi uvjeti za dodjeljivanje DLG nagrada, Vindijini su proizvodi, pored rigoroznih laboratorijskih analiza i kontrole deklaracije, morali proći i zahtjevna senzorička ispitivanja stručnjaka, čime su dobivena priznanja najbolji dokaz kvalitete proizvoda, poručuju iz varaždinskog proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here