Konzum pripojio i Centropromet

64

konzum-kolica-midiKonzum je vlasnik 100 posto temeljnog kapitala varaždinskog društva za trgovinu i usluge Centropromet

Trgovački lanac Konzum i varaždinski Centropromet sklopili su početkom prošloga tjedna ugovor o pripajanju Centroprometa Konzumu, a ugovor je predan u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu i Zagrebu, objavljeno je u utorak na Zagrebačkoj burzi.

Konzum kao društvo preuzimatelj je osnivač-jedini dioničar Centroprometa i u tom svojstvu drži 140.508 redovnih dionica te tvrtke, nominalne vrijednosti 400 kuna, odnosno 100 posto temeljnog kapitala Centroprometa.

Obzirom da se ovim ugovorom o pripajanju radi o pripajanju u posebnim slučajevima, tj. da društvo preuzimatelj (Konzum) prije pripajanja drži 100 posto dionica pripojenog društva, za pripajanje se ne traži odobrenje Glavne skupštine Konzuma, osim ako dioničari čiji udjeli zajedno dosižu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala zahtijevaju da se sazove glavna skupština, koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje.

Izvršenim pripajanjem neće doći do povećanja temeljnog kapitala Konzuma niti će se vršiti zamjena dionica Konzuma u zamjenu za dionice Centroprometa. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here