Konzum uveo self-scanning uslugu

0

konzum-self-scanning-4U Superkonzumu na zagrebačkoj Sarajevskoj cesti danas je predstavljena uspješna implementacija self-scanning rješenja, koje kupcima omogućava obavljanje kupnje na potpuno novi način.

Naime, korisnici MultiPlusCard kartice od sada mogu pri ulasku u trgovinu uzeti ručni skener te skenirati proizvode koje žele kupiti te na taj način imati direktan uvid u svoju kupnju.

Nakon što kupac označi/skenira proizvod na zaslonu skenera će se pojaviti natpis da je proizvod dodan, njegova cijena i  ukupni zbroj potrošnje do tada odabranih proizvoda.

Svakim daljnjim dodatnim odabirom proizvoda, zbroj ukupne potrošnje se povećava, a ukoliko se kupac odluči neki od proizvoda vratiti, isto može učiniti poništenjem tog proizvoda na skeneru te njegovim vraćanjem na policu.

Nakon odabira proizvoda, kupac svoju kupnju završava na posebnoj MultiPlusCard express blagajni, gdje se predajom skenera Konzumovom zaposleniku na blagajni automatski očitava kupnja i izvršava plaćanje. Korištenjem nove tehnologije kupcima je omogućen brži tijek kupnje i značajna ušteda vremena.

konzum-self-scanning-5Self-scanning usluga Konzuma realizirana je u suradnji s IBM-om i predstavlja prvu implementaciju takve vrste u maloprodaji u Hrvatskoj.

“Sustav je osmišljen kao dodatna povlastica za kupce koji su korisnici Multipluscard kartice nagrađivanja vjernosti, a omogućava uštedu vremena i novca te istodobnu kontrolu troška u svakom momentu,” istaknuo je Ante Tandara, Konzumov voditelj projekta self-scanninga.

Self-scanning rješenje uvedeno je u sklopu pilot projekta koji je započeo tijekom 2009. godine. Blagajničko osoblje u svakom trenutku na raspolaganju je korisnicima self-scanning usluge, dok su sustavi dizajnirani na način da omogućuju brzu naplatu bez obzira na broj artikala. Kupnja uz self-scanning čitač nudi više privatnosti, potpunu kontrolu artikala i brži izlazak s blagajne što na kraju rezultira bržim tijekom kupnje i povećava zadovoljstvo kupaca, naglašava se u priopćenju.

“Novo self-scanning rješenje koje je integrirao IBM donosi alternativu tradicionalnoj kupnji te veću fleksibilnost trgovačkim lancima kako bi što bolje odgovorili na potrebe potrošača. Na ovaj način nudi se kvalitetnija usluga te veći izbor tijekom kupnje samim kupcima”, zaključio je Zsolt Guzsvány, projektni menadžer u tvrtki IBM Hrvatska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here