Ledo u prvih devet mjeseci s dobiti od 96 milijuna kuna

81

ledo-tvornica-ftdLedo je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit u iznosu od 96,39 milijuna kuna, dok je samo u trećem kvartalu poslovao s profitom u visini 38,07 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi dosegnuli 912 milijuna kuna, a najvećim se dijelom odnose na prihode od prodaje koji su iznosili 877 milijuna kuna. Ukupni su rashodi ostvareni u visini 802 milijuna kuna.

U međuizvještaju Uprave se navodi da su otežani uvjeti poslovanja u okruženju utjecali na pad ukupnih prihoda u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Iz Leda pritom poručuju da je osnovi razlog pada prihoda pad ukupne gospodarske aktivnosti kao i loši vremenski uvjeti u drugom i trećem tromjesečju koji imaju velik utjecaj na sladoledni biznis.

Uprava ističe da nastavak otežanih uvjeta poslovanja u okruženju i dalje usporava naplatu potraživanja i podmirivanje obveza, no unatoč tome nije bilo značajnijih problema oko likvidnosti, te su sve obveze koje bi mogle utjecati na redovno odvijanje poslovanja bile uredno podmirene. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here