Lidlovi smrznuti proizvodi od tijesta: ‘Lasagne Bolognese’

256

lasagne-bolognese-largeU sjećanjima mnogih turista koje je put doveo u Italiju, zasigurno će, osim bogatstva narodnog folklora, glazbe i kulture u cjelini, kao najautentičniji izraz tradicionalne talijanske gastronomije ostati specijalitet pod nazivom ‘Lazanje’.

Nije na odmet znati da su lazanje kao svjetski poznato jelo temeljene na ‘razvučenom tijestu’, da su već stoljećima nezaobilazan dio talijanskog, ali i europskog, gastronomskog identiteta te da predstavljaju jedan od najautentičnijih amblema načina života u Italiji.

Nešto poput naših zagorskih ‘Štrukli’. Kao i sve što je posebno i jedinstveno, tako su se i lazanje vrlo brzo proširile cijelim svijetom, a ni Hrvatska nije iznimka.

U ponudi Lidl Hrvatska ove su raskošne lazanje ponovno osjetile dah one davne povijesti kada su ih nazivali latinskim nazivom ‘lasanum’. Dio svog porijekla duguju i starim Grcima i Rimljanima. U tadašnjoj Grčkoj koristio se tip tjestenine pod nazivom ‘laganon’, vrlo srodan današnjem tijestu za lazanje, a značajno je još spomenuti da se priprema lazanji u tim davnim vremenima odvijala na vrućem kamenju ili u velikim pećima, srodnim onima u današnjim pizzerijama.

Lidlove ‘Lasagne Bolognese’, poznate marke ‘Trattoria Alfredo’, prezentirane u inventivnim verzijama od sira, junetine, govedine te kombinacije mesa i špinata, otkrit će vam posebni okus izvornih talijanskih lazanja.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here