Mađarska uvodi porez na maloprodajne prehrambene lance

39

Mađarska vlada uvodi posebni porez na velike maloprodajne prehrambene lance pomoću kojeg u ovoj godini planira prikupiti između 200 i 300 milijardi forinti te na taj način smanjiti proračunski deficit.

madjarska-orban-barroso-midiKomercijalna televizijska postaja TV2 također je izvijestila da će tu mjeru danas predstaviti mađarski premijer Viktor Orban, prenosi portal Portfolio.hu.

Orban je već u lipnju najavio uvođenje posebnog poreza na financijske institucije kojim bi se u ovoj i narednoj godini trebalo prikupiti oko 200 milijardi forinti. Neimenovani član mađarske vlade za TV2 je izjavio i da je moguće uvođenje poreza na telekomunikacijske i energetske kompanije.

Za sada nisu poznati detalji oko poreza na maloprodajni sektor te koji će prehrambeni lanci njime biti pogođeni. Vodeće tvrtke u Mađarskoj u tom sektoru su Tesco, CBA, COOP, Spar, Real, Auchan, Metro, Lidl i Penny Market. (pd)

1 COMMENT

  1. My coder is trying to conivnce me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here