Osječka mljekara Meggle slavi 61. obljetnicu rada

78

meggle-hratska-tvornica-ftdOsječka mljekara osnovana je 27. listopada davne 1949. godine

Osječka je mljekara osnovana još davne 1949.  godine uz pomoć UNICEF-a, a u sklopu Industrijsko poljoprivrednog kombinata (IPK). U samim počecima naglasak je bio na proizvodnji mlijeka u prahu te je, kao jedina u široj regiji bivše Jugoslavije, osječka mljekara postala izuzetno važan gospodarski subjekt grada Osijeka. IPK je obuhvaćao sve najbitnije gospodarske grane i time predstavljao bazu prehrambenog sektora cijele bivše države, a mljekara je bila jedna od najuspješnijih poduzeća u njegovom sastavu.

Devedesetih godina poduzeće kreće u izmjenu smjera poslovanja, ukida se proizvodnja mlijeka u prahu, a ime se mijenja u IPK MIA Mljekarska industrija. Nova era u poslovanju započinje sredinom devedesetih ulaskom Megglea, koje u cijelosti preuzima mljekaru 2005.  godine.

Od preuzimanja Meggle je u osječku mljekaru uložio 87,5 milijuna kuna. Posljednje investicije uključuju pokretanje Linije A3 flex za punjenje trajnog mlijeka, projekte tankova pasteriziranog mlijeka, liniju za pakiranje six pack te rekonstrukciju postojeće sirane. U tijeku je finalna rekonstrukcija i izgradnja potpuno novog dijela sirane vrijedna oko 1,8 milijuna kuna, čime se kapacitet proizvodnje planira povećati za 50 posto, navode povodom obljetnice iz Meggle Hrvatska.

2 COMMENTS

  1. I moj otac Miso Birovljevic je radio od samoga osnutka pa sve do 1965 kada je
    otisao u Mirovinu. A radio je i moj majstor Djuro Vogric i Hofman Tomislav
    Stari Nadj i stolar Fecher Cindricka Hosu Andrija Sef Kuuhinje neki Janez
    I mogao bih spomenuti Direktora Wilnera,Butrakovica,Migaca Stjepana,Sofera Lazu na Kamionu Commer

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here