Poslovni Salon 2010: Uzlet ili pad?

70

poslovni-salon-ftdRegionalna konferencija i sajam o poslovanju malog i srednjeg poduzetništva održat će se u Zagrebu, 2. i 3. prosinca 2010. u Hypo EXPO centru.

Koliko smo duboko zaglibili u ralje recesije? Dovoljno govore podaci Svjetske banke prema kojima od trideset zemalja središnje Azije i istočne Europe Hrvatska stoji čvrsto na predzadnjem mjestu, zajedno s Rumunjskom i Latvijom. Jedini iza nas je Kirgistan s četiri postotnim padom BDP-a. Nije BDP jedini tužan pokazatelj. Kada govorimo o konkurentnosti zapeli smo negdje između Gvatemale i Bocvane. Po kreditnom rejtingu smo u istoj kaši s Bugarskom, Tunisom, Papuom Novom Gvinejom… Po rang listi medijskih sloboda daleko smo iza Kosova i Crne Gore. Pati li nam država kronično od lošeg gospodarstva ili postoji nada u bolje sutra?

Naravno da postoji! Leži upravo u kreativnosti, inovativnosti i proaktivnosti malih i srednjih poduzetnika. Oni mogu pružiti nešto novo, dati Hrvatskoj konkurentsku prednost i gospodarski uzlet koji nam je toliko potreban. Upravo zato za temu ovogodišnjeg Poslovnog Salona 2010 odabrali smo poslovanje u malom i srednjem poduzetništvu, koje je nositelj modernih gospodarstava.

Ovaj izlagačko – edukativni događaj prvenstveno je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, ali i menadžerima iz velikih korporacija jer će svi oni usvojiti mnoge nove poslovne vrijednosti.

Poslovni Salon 2010 – UZLET održat će se 2. prosinca 2010. (četvrtak) u Zagrebu u konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u organizaciji agencije Marketing odjel te Abaculus znanja za poslovno savjetovanje, a drugi dan, 3. prosinca 2010. (petak) u Zagrebu će Davor Banović iz tvrtke Pet minuta održati radionicu na temu Google Apps-a. Također, u sklopu konferencije održat će se i poslovni sajam.

Od predavača organizatori izdvajaju: mr.sc. Elvira Mlivić Budeš – „Što kupci žele od nas?“, Jasna Bratulić – „Upravljanje konfliktima“, Damirka Petrović – „Telefon kao kanal (ne)uspješne prodaje“, Davor Banović – „Besplatne Google aplikacije u Vašoj tvrtki“, Srđan Roje – „Konkurentnost povjerenja“ te poznata poduzetnica Manuela Šola Oršić.

poslovni-salon-midiU sklopu Poslovnog Salona 2010 održat će se i BSD – Business Speed Dating. BSD je brz način upoznavanja partnera.

Upoznati idealnog poslovnog partnera ili partnere nije jednostavno, a ovaj način upoznavanja s ciljanim potencijalnim partnerima uvelike olakšava i ubrzava proces.

Također, Poslovni Salon pripremio je i nagradnu igru u kojoj se mogu osvojiti ulaznice i druge vrijedne nagrade.  Prijave za Poslovni Salon 2010 su otvorene na službenoj web stranici konferencije.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here