Priprema se teren za Histria Mall

91

histria-mall-porec-ftdBageri i kamioni ovih dana na Fazinki u Poreču čiste i pripremaju zemljište za otvaranje gradilišta budućeg regionalnog shopping centra Histria Mall.

Kako doznaje Glas Istre iz gradske uprave, Grad je prošlog mjeseca na zahtjev investitora, tvrtke Poreč Centar, izdao rješenje o komunalnoj naknadi koja iznosi 14,2 milijuna kuna.

Rok za plaćanje je 29. listopada, a nakon podmirenja ovog iznosa investitoru će biti potvrđen glavni projekt i gradilište može oživjeti.

Prema idejnom projektu Mall će biti izgrađen na površini od 23.547 kvadrata. Na tri etaže bit će smješteni brojni trgovački sadržaji među kojim i veći prostor za supermarket, te niz manjih i većih prodavaonica različite robe. Za parkiranje je namijenjeno 850 mjesta.

Spominjan je i salon namještaja, zabavni centar i kino dvorana, a u novom centru planira se otvoriti i tristotinjak novih radnih mjesta. Završetak radova i otvorenje najavljeno je prije sljedeće turističke sezone. (Glas Istre)

1 COMMENT

  1. Nažalost radovi su stali, ništa se ne događa već mjesec dana. Bura i olujno jugo su potrgali ogradu, a na ulazu na gradilište nema nikakve obavijesti o investitoru, izvođaču radova…..

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here