Vidošević postao član Upravnog odbora Eurochambresa

32

nadan-vidosevic-midiNa današnjoj 108. Skupštini Eurochambresa u Bruxellesu predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izabran je za člana njihova Upravnog odbora, priopćeno je iz HGK.

Eurochambres je udruženje europskih komora koje okuplja 46 članica i predstavlja mrežu od 2.000 gospodarskih komora i njihovih nacionalnih udruženja, 19 milijuna tvrtki i 120 milijuna zaposlenih.

Upravni odbor Eurochambresa bira se na jednu godinu i čine ga predsjednici komora 32 europske zemlje.

“Počašćen sam ovim priznanjem, ali je mnogo važnija potvrda Hrvatskoj gospodarskoj komori koju je Eurochambres izabrao za člana Upravnog odbora kao predstavnicu zemlje koja nije članica Europske unije”, rekao je Vidošević u povodu izbora na mjesto člana Upravnog odbora Eurchambresa.

Eurochambres je udruženje osnovano 1958. sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije.

HGK aktivno surađuje posljednjih 10 godina s tim najvećim predstavnikom europskog poslovnog sektora, a od listopada 2000. godine HGK je i članica Eurochambresa te putem Sektora za međunarodne odnose sudjeluje u brojnim Eurochambresovim inicijativama. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here