Zampariniju odobrena građevinska dozvola za trgovački centar Kikovica

0

kikovica-trgovacki-centar-largeRadovi su najavljeni još prije pet godina, a investicija se s pratećom infrastrukturom procjenjivala na 70 milijuna eura

Zagrebačkoj tvrtki Flio u vlasništvu obitelji talijanskog biznismena Maurizia Zamparinija, inače vlasnika talijanskog nogometnog prvoligaša “Palermo”, konačno je izdana građevinska dozvola za gradnju prve, ključne faze trgovačkog centra Kikovica.

Prema izdanoj građevinskoj dozvoli, dopušta se uređenje, odnosno poravnavanje i asfaltiranje cijelog platoa budućeg centra na ukupnoj površini od 200 tisuća četvornih metara. Dopušta se i gradnja parkirališta od 1.076 parkirališnih mjesta te, kao najvažnije, dopušta se gradnja centralnog, 33 tisuće četvornih metara velikog, objekta trgovačkog centra.

Vlasnik tvrtke Flio Maurizio Zamparini radove na Grobniku, gdje je planirao najveću trgovačku investiciju u Hrvatskoj, najavio je još prije pet godina. Tada su, naime, trebali započeti radovi na gradnji čiji je završetak Zamparini očekivao početkom 2007. Investicija se procjenjivala na više od 60 milijuna eura, a zbog izgradnje prateće infrastrukture planiralo se potrošiti i do 70 milijuna eura.

Maurizio Zamparini, inače i osnivač Grupe Mercatone, početkom prošlog desetljeća kupio je na prostoru općine Čavle, gdje se nekad nalazila šljunčara Kikovica, teren od 205 tisuća četvornih metara. Jedan od bogatijih Talijana potvrdio je tada da na tom prostoru planira izgraditi najveći trgovački centar u ovom dijelu jugoistočne Europe.

“Ono što ćemo graditi ustvari neće biti trgovački centar, nego trgovački grad s toliko sadržaja da će se za svakoga naći ponešto”, tvrdio je Zamparini.

Za potrebe gradnje usvojeni su Urbanistički plan uređenja i Detaljni plan uređenja Kikovica – Soboli. Istodobno je ishodovana i lokacijska dozvola.

Prostor trgovačkog centra Kikovica trebao je popuniti Zamparinijev trgovački lanac namještaja i opreme za kuću Mandi, koji već posluje u Splitu, Zagrebu i Osijeku, a nalazio bi se na prostoru od oko 10 tisuća četvornih metara. Središnja zgrada trgovačkog centra bit će sastavljena od velikog komercijalnog prostora sa 70 do 80 specijaliziranih dućana, u kojima će se prodavati bijela tehnika, televizori, cipele, odjeća i ostala roba široke potrošnje.

Unutar nje svoje će mjesto na 16 tisuća četvornih metara naći veliki market, a na 11 tisuća četvornih metara trebao bi se nalaziti vrtni centar. Jedna od građevina veličine pet tisuća četvornih metara bit će namijenjena za sport i slobodno vrijeme, a unutar tog objekta izgradit će se multiplex sadržaj, odnosno sustav povezanih kinodvorana, piše Novi list.

Riječ je o planovi starim nekoliko godina, pa nije isključeno da će se zbog otvaranja ili gradnje sličnih trgovačkih centara u Rijeci promijeniti namjena nekih prostora unutar kompleksa Kikovica. (Novi list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here