„Kupujmo hrvatsko“ na društvenima mrežama Facebook i Twitter

119

kupujmo-hrvatsko-facebook-ftdKako bi ojačala svijest građana o značaju kupovanja domaćih proizvoda, poglavito nositelja znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“, Hrvatska gospodarska komora pokrenula je službenu stranicu akcije „Kupujmo hrvatsko“ na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Promocija proizvoda u okviru akcije „Kupujmo Hrvatsko“ provodi se već trinaestu godinu te se, uz različite manifestacije koje se održavaju diljem Hrvatske, sada širi i na internetske društvene mreže kao sve snažnije suvremene komunikacijske kanale, ističu iz HGK. „Želja je HGK stvoriti izravan i prijateljski kontakt s potrošačima, poglavito s mladima, kako bi ih ne samo educirala i informirala o domaćim kvalitetnim proizvodima, već i potakla na stvaranje poduzetničke klime koja će omogućiti stvaranje novih proizvoda kao temelja gospodarskog rasta i razvoja.“

Najutjecajniji „made in“ proizvodi na svijetu, kao primjerice talijanski, svoj uspjeh uz kvalitetu duguju prije svega i potpori i privrženosti državljana svoje zemlje, navode iz HGK te dodaju kako su u današnjem vremenu, kada vladaju elektronički mediji, odlučili iskoristiti mogućnosti koje pružaju kako bi se i putem tih kanala širila svijest i stvarala ‘kultura’ hrvatskih proizvoda.

Facebook i Twitter profili „Kupujmo hrvatsko“ educiraju i informiraju javnost o domaćim proizvodima, novostima i događanjima. Na specifičnom jeziku društvenih medija na profilima se predstavljaju domaći kvalitetni proizvodi, uz fotografije, video snimke, darivanje domišljatih komentatora te aktivnu interakciju s članovima grupe i pratiteljima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here