Mercator proglasio najbolje djelatnike i dućane

54

mercator-hrvatski-tim-najtrgovaca-largeOd 1999. godine, Grupacija Mercator provodi natjecanje za najbolje trgovine i djelatnike na pojedinim tržištima u kojeg su uključeni svi formati prodavaonica od hipermarketa do malih trgovina.

Ove godine, natjecanje je provedeno na tržištu Slovenije, Srbije, Hrvatske, BiH i Crna Gore. Ocjenjivanje se provodilo u dva segmenta. Stručna komisija ocjenjivala je trgovinu i osoblje  prema standardima postavljenim od strane Mercatora, npr. kvalitetu i raspored odjela i programa, evaluacija znanja i kompetencija zaposlenika kao i dio koji se odnosi na unaprjeđenje prodaje.

S druge strane, trgovinu i djelatnike ocjenjivali su tajni kupci i redoviti, svakodnevni potrošači u sklopu istraživanja zadovoljstva kupaca koje se provodilo od veljače do rujna 2010. godine.

Prema rezultatima natjecanja za najbolje trgovine Grupe Mercator, ove su godine nagradu na području Hrvatske u kategoriji hipermarketa osvojili Mercator Pula, Mercator Varaždin i Mercator Zaprešić, dok su u kategoriji supermarketa nagradu osvojili Trgovački centar Župa dubrovačka, Trgovački centar Križevci te Supermarket u Novskoj.

Inače, u  listopadu je Turistička zajednica grada Novske proglasila „najtrgovca grada Novske u 2010.“, a titula je pripala upravo djelatnici Mercatora iz Novske – Ireni Karabajić. Kriteriji za dodjelu priznanja TZ Grada Novske bili su profesionalno obavljanje posla, odnos prema kupcima, ostvareni rezultati u poslu i prihvaćenost u radnoj sredini.

Osim nagrada za najbolju trgovinu, Mercator Grupa dodijelila i nagradu za najbolje djelatnike. Titulom najboljeg djelatnika na području Hrvatske tako su osvojili viša stručna suradnica potpore u maloprodaji, Brankica Ježovit, poslovotkinja supermarketa u Ludbregu, Verica Dukarić, te prodavačica u supermarketu Slavonski Brod, Valentina Jelić.

mercator-tomislav-bagic-lijevo-dirmaloprodaje-mh-prima-priznanje-largeVažnost priznanja Grupe ogleda se ne samo u zahtjevnim i metodičnim kriterijima ocjenjivanja, već i u tome što konkurencija obuhvaća stotinu trgovina diljem Hrvatske.

Godišnje nagrade su potvrda, ali i daljnji putokazi u razvoju i edukaciji djelatnika koje se temelji na osluškivanju potreba kupaca i usvajanju standarda rada najvećeg trgovačkog lanca na području jugoistočne Europe, ističe se u priopćenju Mercatora Hrvatska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here