Novi proizvodi s oznakama „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“

150

izvorno-hrvatsko-hrvatska-kvaliteta-midiSavjet vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) na današnjoj je sjednici proširio paletu proizvoda koji nose oznake kvalitete „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

Tako su pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta dobile linije proizvoda tvrtke Dilj iz Vinkovaca (NEXE Crijep-Cezar, Oktavijan, Glinex, Mediteran), proizvod lagana čelična boca za propan butan tvrtke Đuro Đaković zavarene posude, linija proizvoda Vargokor okna i slivnici tvrtke Vargon i proizvod Holcim Majstor pijesak tvrtke Holcim mineralni agregati.

Dodijeljena su i prava uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“ proizvodima Skradinska torta Obrta Skradinske delicije i Sisačka salama Obrta Promes-Cvanciger iz Siska.

Hrvatska kvaliteta i “Izvorno hrvatsko” su znakovi vizualnog označavanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda i usluga. Namijenjeni su poticanju razvoja domaće proizvodnje, podizanju razine kvalitete hrvatskih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, te promociji hrvatske države i stvaranju hrvatskog identiteta na svjetskom tržištu.

Pravo uporabe znaka “Hrvatska kvaliteta” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Republike Hrvatske, odnosno uslugama koje se pružaju na području RH.

Pravo uporabe znaka “Izvorno hrvatsko” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu, najmanje kao proizvodi ili usluge na razini “Hrvatske kvalitete”, koji su proizvedeni na području Republike Hrvatske, odnosno uslugama koje se pružaju na području RH, a nastali/e su kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Trenutno 228 proizvoda i linija proizvoda nosi znak „Hrvatska kvaliteta“, a 112 proizvoda i linija proizvoda nosi znak „Izvorno hrvatsko“.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here