Split: Otvoren trgovački centar City Center one

128

city-center-one-split-otvorenje-ftdU Splitu je danas popodne otvoren trgovački centar „City Center one“ u koji je austrijska tvrtka „Kaufmann“ uložila 140 milijuna eura.

Otvorenje toga trgovačkog centra bilo je prvotno planirano u 12 sati, no, kako je za Hinu izjavila direktorica marketinga novootvorena trgovačkog centra Vlatka Svedružić, više sati je kasnilo zbog „tehničkih razloga“. „Inspekcija je zatražila svu dokumentaciju i kad ju je pregledala, izdana je uporabna dozvola za taj trgovački centar“, kazala je Svedružić.

Trgovački su centar zajednički otvorili gradonačelnik Splita Željko Kerum i vlasnici austrijske tvrtke „Kaufman“ – Hubert Hofmann te Wolfgang i Fabian Kaufmann.

city-center-split-otvorenje-2-largeGradonačelnik Kerum i generalni ravnatelj trgovačkog centra Sven Vorih istaknuli su kako je u izgradnju uloženo 140 milijuna eura te da će u njemu raditi 2000 ljudi.

Osvrnuvši se na višesatno kašnjenje otvorenja centra, Kerum je kazao kako su mnogi „pokušali iskoristiti tu prigodu za politički obračun i optužiti grad Split (gradsku upravu) za probleme između investitora i vlasnika zemljišnih parcela“ na prostoru na kojem je izgrađena pristupna cesta trgovačkom centru.

„Grad Split ne može biti sudac u odnosima između investitora i vlasnika tih parcela. Neka oni to riješe“, kazao je Kerum.

Naglasio je kako je gradska uprava učinila sve što je bilo potrebno za dovršetak izgradnje trgovačkog centra „City Center one“ te da je investitor “uplatio komunalni doprinos“. Kerum je također kazao kako poštuje nezadovoljne vlasnike parcela, ali da isto tako treba biti svjestan da će se u ovo teško vrijeme u novom trgovačkom centru zaposliti 2000 ljudi.

Ocijenio je i da je današnje otvorenje novoga trgovačkog centra za njega „politički dobro“, dodavši kako taj centar ne bi bio izgrađen da je on kao gradonačelnik postupao kako su tražile oporbene stranke – HDZ i SDP. Kerum je kazao i kako on ima svoj trgovački centar u Splitu „Jocker“ te da mu je „Kaufmann“ konkurencija, ali se nije suprotstavio gradnji toga centra. „To je dokaz da ne radim za svoj interes, nego za interes Splita“, dodao je.

Prije svečanosti otvorenja trgovačkog centra „City Center one“ na sjednici Gradskog vijeća zastupnici HDZ-a i SDP-a postavili su više pitanja Kerumu o nezadovoljnoj skupini građana koja tvrdi da im je gradska uprava protuzakonito izvlastila zemljište za pristupnu cestu novom trgovačkom centru.

Kerum je odgovorio kako grad za to nije kriv, nego je to stvar investitora i vlasnika parcela.

HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač je oštro odgovorila kako Kerum ne govori istinu i da se time kalja ugled Splita. Kerum joj je uzvratio da su to uvrjede, no da se “neće svađati”.

Skupina građana i danas je prosvjedovala na pristupnoj cesti nadomak novoga trgovačkog centra, tvrdeći da im je gradska vlast nezakonito „izvlastila zemljište“. Nosili su transparente s natpisima: „Ovo je naša zemlja“, “Gdje je gradska inspekcija“.

Jučer su intervencijom policije uklonjene betonske zapreke koje su bili postavili ti prosvjednici.

Na dan otvorenja bio je organiziran i bogati zabavni program. Tako su posjetitelji mogli uživati u nagradnim igrama, performansima, dječjim igrama i nastupima Magazina, Kim Verson i na samom kraju odličnom koncertu Prljavog kazališta. (Hina, Ja Trgovac)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here