Agrokoru poboljšan rejting i od Moody’sa

120

agrokor-zgrada-cibona-midiMeđunarodna agencija Moody’s povećala je kreditni rejting Agrokora sa “stabilnog” na “pozitivan”

Nakon nedavnog povećanja izgleda kreditnog rejtinga koji je Agrokoru dodijelila međunarodna agencija Standard & Poor’s i druga najznačajnija međunarodna agencija za utvrđivanje kreditnog rejtinga Moody’s objavila je danas povećanje izgleda kreditnog rejtinga Agrokoru sa “stabilnog” na “pozitivan”.

Ova vijest dodatna je potvrda povjerenja inozemnih investitora i analitičara u najveću hrvatsku kompaniju Agrokor te posljedica iznimnih financijskih rezultata čak i u vrlo izazovnim ekonomskim uvjetima, konstatiraju iz Agrokora.

Moody’sova glavna analitičarka za Agrokor navodi da je povećanje izgleda kreditnog rejtinga posljedica poboljšanja operativnog poslovanja kompanije u prvih devet mjeseci 2010. godine, većeg prostora po financijskim omjerima u kreditnim obvezama te produženja ročnosti kreditnih obveza.

Moody’s dalje navodi da je Agrokor unatoč izazovnom makroekonomskom okruženju na svojim glavnim tržištima uspio zadržati i čak povećati tržišne udjele u glavnim segmentima poslovanja, da je dodatno smanjio ovisnost o kratkoročnom zaduživanju izdavanjem 400 milijuna eura obveznica u prosincu 2009. godine te zaključenjem sindiciranog zajma u iznosu od 352 milijuna eura u lipnju 2010. godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here