Cvjetni med te med od kadulje i vrijeska uzdanice Trentona

135

med-trenton-midiTrentonovi najpopularniji proizvodi su dalmatinski cvjetni med i dalmatinski med od kadulje u pakiranjima od 250, 450 i 900 grama te dalmatinski med od vrijeska u pakiranju od 250 grama.

U svom asortimanu Trenton ima i pakiranja cvjetnog meda koja su namijenjena ugostiteljstvu od 15, 20 i 22 grama i koja se mogu nabaviti u specijaliziranim veleprodajama hrane i pića: u Sparu, Plodinama, Mercatoru, Kauflandu, Tommyju, KTC-u, Pemo trgovinama, Novalisu, Db Kantunu i drugdje.

U asortimanu se mogu naći medni pripravci s dodatkom matične mliječi, cvjetnog praha, propolisa i ekstrakata ljekovitog bilja. Te proizvode Trenton proizvodi pod trgovačkim imenima Medal ekstra, Medal plus, Medal forte, Propolis kapi, Baby propolis kapi te Propolis u spreju.

“Trentonov tržišni udio je dosta nizak, ispod 20 posto. Razlog tome je činjenica da smo upravu tvrtke Dalmed preuzeli prije svega godinu dana, a u trenutku preuzimanja aktivnosti su bile svedene na minimum i proizvodilo se za svega dva do tri kupca”, objašnjava Lada Karničić iz Trentona.

Također ističe kako visoke maloprodajne cijene meda utječu na pad prodaje i u konačnici bi mogle rezultirati dugoročnim gubitkom navike konzumiranja meda. Ujedno bi visoke cijene mogle potaknuti prodaju meda “na crno”.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here