Delta Maxi u pet država otvara 75 trgovina

55

delta-maxi-prodavaonica-otvorenje-midiPrema najavama Dejana Jeremića, direktora Delta Maxija, u Srbiji će biti izgrađene 22, u Bugarskoj 17, u BiH 14 i u Albaniji 13, a u Crnoj Gori devet trgovina. Time će broj zaposlenih skočiti za tri tisuće.

Najveći srpski trgovački maloprodajni lanac Delta Maxi, kojeg Delta holding prodaje Delhaizeu, investirat će u 2011. godini 92,4 milijuna eura u izgradnju 75 prodajnih objekata.

Dio ulaganja odnosi se na Srbiju, a ostatak u još četiri države u kojima ima prodajnu mrežu, piše u utorak Poslovni dnevnik.

Prema riječima, Dejana Jeremića, direktora Delta Maxija, u Srbiji će biti izgrađene 22, u Bugarskoj 17, u BiH 14 i u Albaniji 13, a u Crnoj Gori devet trgovina.

Time će se broj prodajnih objekata sa sadašnjih 449 povećati na 524, dok će broj zaposlenih skočiti za tri tisuće. Delta Maxi je u ovoj godini otvorio 34 marketa u spomenutim zemljama u kojima je posao dobilo 1468 ljudi.

Taj trgovački lanac je u 2010. godini ostvario prihod u Srbiji od 670 milijuna eura, što je za šest posto više u usporedbi s prethodnom godinom, kada je proglašen za vodeću trgovačku kuću.

Za Delta Maxi se tvrdi da ima monopolistički položaj na domaćem maloprodajnom tržištu, što njegov direktor Jeremić negira, tvrdeći da taj lanac pokriva 30 posto tržišta. Prema ostvarenom prihodu u zemlji i regiji Delta Maxi se nalazi na trećem mjestu. (Poslovni dnevnik)

1 COMMENT

  1. I’m confuse. i want to start trnaidg but not sure what the differents between Forex , Option, and Commodity? whats is less risker but higher returns? thanks for all your answers. I really like this Q A in yahoo. so many smart people here and its great to have there ideas on things.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here