Delta širi poslovanje u Bugarskoj

31

Srbijanski trgovački lanac Delta Maxi pod brendom Tempo otvorio je svoj prvi hipermarket u bugarskoj Sofiji, a investicija je vrijedna 20 milijuna eura, prenosi u četvrtak portal B92.

delta-hipermarket-midiKako piše taj portal, kompanija Delta holding, u čijem je vlasništvu trgovački lanac Delta Maksi, jedna je od rijetkih srpskih tvrtki koje su se uspjele probiti na tržište Balkana, te preko Bugarske, i na tržište Europske unije.

Ranije je Delta holding već investirao u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ali su ostali neostvareni pokušaji kompanije da uđe i na slovensko i hrvatsko tržište. Delta holding posjeduje i distributivni centar za voće i povrće u Rusiji.

Kada je riječ o investiciji u Bugarskoj, hipermarket u središtu glavnoga grada prostire se na 30.000 kvadrata i predstavlja najveći hipermarket u zemlji.

Prije dvije godine, Delta je otvorila prvi trgovački centar u Podgorici ukupne površine 8.000 četvornih metara, vrijedan 60 milijuna eura.

Kompanija Delta zapošljava oko 24.000 radnika, a lani je imala prihod od 2,5 milijardi eura, što predstavlja oko 10 posto godišnjeg BDP-a Srbije. Ove godine Delta planira povećanje prihoda za oko petinu u odnosu na prošlogodišnji iznos. (B92)

1 COMMENT

  1. what’s the juice ? they prepare a blaze for you,they stoke up the fire – ko na si, fe na si, and then shoot it up – a movie,and you dance up, like kids to go watch ?Ki lo n dun ninu iya ole?

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here