Donacija AEG-Electroluxa udruzi Crveni nosevi – Klaunovidoktori

62

eduard-slunjski-i-predstavnici-udruge-crveni-nosevi-largeDonacijom u iznosu od 40 tisuća kuna želi se pomoći programima udruge koji imaju za cilj odvraćanje brige, boli i patnje djece u bolnicama

Na VIP domjenku, održanom nakon humanitarnog gala koncerta za udrugu Crveni nosevi – Klaunovidoktori, na kojemu su nastupili Ivan Gamulin Gianni i diva svjetske glazbene scene Gloria Gaynor, generalni direktor Electroluxa Hrvatska, Eduard Slunjski, uručio je predstavnicima udruge Crveni Nosevi – Klaunovidoktori simboličan ček u vrijednosti od 40.000 kuna kao potporu njihovim budućim aktivnostima.

Jedan od ciljeva koncerta bio je prikupljanje sredstava za udrugu Red Noses Clowndoctors International koja ove godine osniva strukturu Crveni Nosevi – Klaunovidoktori u Hrvatskoj.

Prikupljenim sredstvima želi se ubrzati proces otvaranja i realizacije partnerstva kako bi “klaunovski” programi, koji imaju za cilj odvraćanje brige, boli i patnje djece u bolnicama, što prije postali dostupni i u Hrvatskoj.

“Već drugu godinu za redom, odazivamo se pozivima organizatora i Ive Gamulina Giannia da svojim doprinosom pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Iznimno smo ponosni što je AEG-Electrolux imao priliku pomoći udruzi Crveni nosevi – Klaunovidoktori za koju smo sigurni da će svojim programima i projektima uveseljavati i ohrabrivati male pacijente u hrvatskim bolnicama”, izjavio je ovom prigodom direktor Electroluxa Hrvatska.

ROTE NASEN Clowndoctors International (RNA) je jedan od prvih bolničkih klaunovskih programa u Europi. Donoseći humor, utjehu i smijeh u bolnicu, klaunovidoktori ohrabruju svoje pacijente i nude im potporu kada im je ona najpotrebnija.

Dosad je udruga razvila regularne programe najviše kvalitete namijenjene djeci, gerijatrijskim pacijentima na rehabilitaciji te programe koji se odnose na posjete drugim društvenim i medicinskim institucijama, kao što su sirotišta, domovi za majke i djecu te skloništa.

Neprofitna organizacija Red Noses Clowndoctors International osnovana je u ožujku 2003. godine te je jedna od prvih bolničkih klaunovskih programa u Europi.

O uspješnosti programa svjedoče partneri organizacije diljem svijeta s zajedničkim ciljem: odvratiti brige, bol i patnje s lica i umova djece u bolnicama.

VIP domjenak organizirao je Gere Stuller, izaslanik za socijalne poslove pri Austrijskom Veleposlanstvu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here