Kerum demantira Konzum: Trgovine ne prodajem, niti dajem u zakup

25

zeljko-kerum-midi2Trgovački lanac Konzum izvijestio je da su u tijeku pregovori oko sklapanja dugoročnog zakupa Kerumovih prodavaonica. Željko Kerum je tu informaciju opovrgnuo i istaknuo da će nastaviti trgovati

Željko Kerum, vlasnik trgovačkog lanca i splitski gradonačelnik, demantirao je informaciju da s Konzumom, odnosno koncernom Agrokor, pregovaraju o sklapanju sporazuma o dugoročnom zakupu trgovina Kerum.

Naime, trgovački lanac Konzum izvijestio je u četvrtak putem Zagrebačke burze da su u tijeku pregovori o sklapanju sporazuma o dugoročnom zakupu Kerumovih prodavaonica.

Kerum je potvrdio informaciju da je Konzum zainteresiran, ali je istaknuo da svoje trgovine neće prodavati niti davati u zakup. “Agrokor je velika hrvatska tvrtka koja u teškoj gospodarskoj situaciji puno pridonosi hrvatskom društvu plaćajući doprinose i sve ostalo. Ja ih poštujem, ali trgovine iz Kerum grupe se neće prodati”, rekao je Kerum.

Istaknuo je kako je trgovački brend Kerum stvarao 21 godinu. “Imamo dobro poslovanje i trgovinu sigurno neću prodati, pogotovu ovih godina, a nastojat ću da ni oni koji mene naslijede tu trgovinu ne prodaju nego je razvijaju”, kazao je Kerum.

Na upit hoće li trgovine dati u zakup Kerum je odgovorio niječno.

O prodaji Keruma priča se već neko vrijeme. Ta tvrtka u svom sastavu ima 83 prodavaonice, a lani je ostvarila promet veći od 1,15 milijardi kuna. Prema Hrvatskoj gospodarskoj komori, u segmentu maloprodaje tvrtka Kerum drži 2,8 posto tržišta i nalazi se na desetom mjestu liste najvećih hrvatskih lanaca. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here