Neto dobit Droga Kolinske 8,8 mil. eura

18

droga-kolinska-ftdU istom razdoblju prethodne godine Grupa Droga Kolinska zabilježila je gubitak od 3,3 milijuna eura

Grupa Droga Kolinska u prvih devet mjeseci ove godine prihodovala je kroz prodaju 232,2 milijuna eura, što je četiri posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Dobit iz poslovanja porasla je 49 posto na 22,5 milijuna eura, a neto dobit iznosi 8,8 milijuna eura. U istom razdoblju prethodne godine Grupa je zabilježila gubitak od 3,3 milijuna eura.

U izvješću o poslovanju u prvih devet mjeseci ove godine, objavljenom na internetskim stranicama Ljubljanske burze, navodi se da su ovogodišnji devetomjesečni prihodi neusporedivi s lanjskima, jer su prošle godine do lipnja u prodaji bili neki nestrateški programi koje matična grupa ni skupina više nema u ponudi.

Razlika u odnosu na prošlogodišnju prodaju u velikoj mjeri posljedica je prodaje nestrateških programa, a na prodaju su utjecale i zaoštrene okolnosti na tržištu i deprecijacija srpskog dinara, navodi se u priopćenju kompanije.

Grupa Droga Kolinska u prva tri ovogodišnja kvartala poslovala je u skladu s planom, bez obzira na otežane okolnosti na njenim najvažnijim tržištima.

Zaduženost Grupe je znatno smanjena i krajem rujna iznosila je 131 milijun eura, odnosno 16 posto manje nego godinu dana ranije.

Ova godina obilježena je odlukom Istrabenza da proda Drogu Kolinsku strateškom partneru, hrvatskoj Atlantic grupi, navodi slovenski list Dnevnik, te podsjeća da je Atlantic grupa za Droga Kolinsku platila iznos od 382 milijuna eura umanjen za neto financijski dug, tako da su Hrvati za kompaniju platili 243,11 milijuna eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here