Paški sir iz Sirane Gligora osvojio svijet

29

Na Svjetskom prvenstvu sireva, koje je nedavno održano u engleskom gradu Birminghamu, naš je paški sir Sirane Gligora osvojio tri zlatne medalje, i to u konkurenciji 2.600 proizvoda iz cijeloga svijeta.

paski-sir-sirana-gligora-midiStručni je sud sastavio poseban popis deset najboljih sireva na svijetu. I u tom se biranom društvu našla delikatesa ovog našeg proizvođača. Iza paškoga su sira ovoga puta ostali i nadaleko poznati francuski sirevi.

Stručni sud od 200 stručnjaka iz cijeloga svijeta paškomu siru Ivana Gligore dodijelio je tri zlatne medalje – u kategoriji ovčjih sireva, tvrdih sireva i kategoriji novih sireva. Šime Gligora izjavio je kako je ova nagrada, nakon titule hrvatskog šampiona kvalitete i nagrade za kvalitetu iz Bruxellesa, šlag na torti.

Dvjestotinjak kooperanata s otoka Paga svakodnevno predaje ovčje mlijeko Sirani Gligora. U najsuvremenije uređenom objektu tridesetak je radnika ove godine proizvelo 60 tona vrhunskog paškoga sira.

Zlato osvojeno na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj priznanje je i hrvatskom sirarstvu koje je postavljeno na sam vrh svjetske piramide proizvođača sireva. (HRT)

1 COMMENT

  1. Tejka, s kje si pa epilator pgnlotiea OK, še mal pomagam, da strnem namige: zarad dodatka se lahko uporablja v temi. uporabljajo vglavnem ženske, je v različnih odtenkih simpl k pasul, no! sej bi rekla, da se je odgovor že pojavil, ampak pol pa res vse povem!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here