Heraklea upozorava na pojavu lažnih ponuda za posao tajnog kupca

59

kupci-trgovina-snizenje-ftdIz mystery shopping agencije Heraklee danas su upozorili kako se zadnjih dana nekoliko ljudi javilo toj agenciji s informacijom kako im je na mail stigla sumnjiva ponuda za posao tajnog kupca od tvrtke TIM TAJNI KUPAC.

Naime, kažu iz Heraklee, u mailu se traže mnogi osobni podaci koje je potrebno poslati na njihovu mail adresu. Jedan od njih je radno vrijeme što se nikako ne bi trebalo davati nikome.

“Kao članovi međunarodnog strukovnog udruženja za mystery shopping (MSPA) podliježemo strogim etičkim načelima te se u svom poslovanju vodimo činjenicom da mystery shopping služi poboljšanju kvalitete usluge. Tajni kupci se ne „love“ putem e-maila, već se oni sami prijavljuju na službenoj web stranici. Istina, traže se mnogi osobni podaci, od težine, visine i broja cipela pa sve do podataka o automobilu, međutim, isključiva svrha takvih podataka jest buduća suradnja na raznim projektima”, pojašnjava se u priopćenju agencije.

Pritom pojašnjavaju kako se tajni kupci koriste u skoro svim djelatnostima koje postoje te kako su takvi podaci potrebni da bi se mogli odabrati tajni kupci koji najbolje odgovaraju profilu stvarnih kupaca koji je za taj projekt potreban.

“Također, nikad se ne traže podaci o Vašem radnom vremenu te ne obećavamo veliku i laku zaradu. Naši tajni kupci sudjeluju u projektima isključivo zato što žele sudjelovati u poboljšanju kvalitete usluge te honorarno zaraditi radeći stvari koje i inače svakodnevno obavljaju. Prilikom isplate honorara, svi zakonski preduvjeti su zadovoljeni i nema manipulacija”, dodaju iz Heraklee.

Tvrtka koja se bavi mystery shoppingom mora imati vlastitu internetsku stranicu s kontaktima osoba zaduženih za projekte te imenom vlasnika odnosno direktora. U nazivu internetske stranice mora postojati https, gdje „s“ označava security, tj. sigurnost podataka. Sve podatke koje posjedujemo ne iskorištavamo ni u kakve druge svrhe osim za provođenje naših projekata, kaže se u priopćenju.

U Heraklei se selekcija tajnih kupaca provodi nekoliko puta godišnje i to je dugotrajan i detaljan proces. Naime, često se zna dogoditi da imamo preko 600 prijava, a tek stotinjak ih postane tajnim kupcima. Selekcija je rigorozna, ne može svatko postati tajni kupac. Zahtijevamo prolazak 4 kruga, počevši od testnog zadatka, preko više intervjua do ispunjene dokumentacije. Bez svega toga se ne može proći dalje.

Heraklea je jedina specijalizirana agencija za mystery shopping i na tržištu je već osam godina te ima preko 200 klijenata. Suradnja s tajnim kupcima traje godinama, što je najbolji pokazatelj uspješnosti i povjerenja.

Ne nasjedajte na lažne ponude, ukoliko vas zanima honorarni posao tajnog kupca pomno odaberite i provjerite tvrtku kojoj dajete svoje osobne podatke, poručuju iz Heraklee povodom lažnih poslovnih ponuda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here