Nestle i Dr. Oetker zainteresirani za srpski Centroproizvod

117

cipiripi-largeŠvicarska kompanija Nestle želi kupiti konditorski program srpske prehrambene tvrtke, a njemački Dr. Oetker pregovara o kupnji proizvodnje instant juha i pudinga, tvrdi srpski tjednik NIN. Vrijednost transakcije je 90 milijuna eura

Poznate svjetske kompanije Nestle i Dr. Oetker zainteresirane su za kupnju srpske prehrambene tvrtke Centroproizvod, piše beogradski tjednik NIN. Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 90 milijuna eura.

Pozivajući se na dobro informirane poslovne krugove, srpski list navodi da je za konditorski program Centroproizvoda zainteresirana švicarska kompanija Nestle, dok je za preuzimanje proizvodnje instant juha i pudinga zainteresiran njemački Dr. Oetker.

NIN tvrdi da su, prema neslužbenim informacijama, pripreme oko završetka te transakcije pri kraju.

Iz Centroproizvoda nisu izravno potvrdili najavljene akvizicije, ali su potvrdili da su u kontaktu “s više potencijalnih strateških partnera”, te da su za strateško partnerstvo s njima “zainteresirane vodeće svjetske kompanije iz tog sektora”.

“No, odluka o budućnosti Centroproizvoda još nije donesena i sve opcije i mogućnosti su otvorene”, izjavila je direktorica srpske kompanije Olivera Papić.

Tvrtka Centroproizvod privatizirana je 2004. godine, a kupac je bio srpski biznismen Darko Bajčetić. Za kompaniju je plaćeno oko 16 milijuna eura, navodi NIN. U njenom je asortimanu oko 300 proizvoda iz tri pogona: Cipiripi, Aroma i Bilje, ukupne površine 35 tisuća četvornih metara.

Tvrtka ima oko 700 zaposlenih, a u 2008. je imala ukupni godišnji prihod od 43 milijuna eura. Proizvode izvozi na niz regionalnih i svjetskih tržišta, navodi srpski dnevnik. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here