Uvjete TDR-a prihvatilo više od 95 posto trgovaca

45

cigarete-na-polici-midiNovi model koji je rovinjski proizvođač cigareta ponudio trgovcima 1. siječnja isti je za velike i male trgovce te se većini trgovaca ukupna visina isplaćene naknade ne mijenja, navodi Adris grupa u priopćenju

I prije isteka roka za potpisivanje, 95 posto trgovaca  potpisalo je nove ugovore s TDR-om, prihvativši tako novu prodajnu politiku TDR-a, koju je rovinjski proizvođač cigareta ponudio svojim partnerima od 1. siječnja 2011., priopćila je Adris grupa.

TDR je prodajnu politiku i model obračuna visine zakupnine trgovcima promijenio u skladu s tržišnim uvjetima, navodi se u priopćenju.

Novi model isti je za velike i male trgovce te se većini trgovaca ukupna visina isplaćene naknade ne mijenja, iako su, zbog naglog i radikalnog povećanja trošarina za čak 56 posto u nepune dvije godine, TDR-u dramatično pogoršani uvjeti poslovanja.

“Novonastale okolnosti pogoduju globalnim kompanijama koje su i do stotinu puta veće od TDR-a, stoga nije riječ o ni o kakvom sukobu TDR-a i dijela malih trgovaca, nego je posrijedi odnos između TDR-a i globalnih kompanija koje svima nama nameću nove uvjete na  tržištu. Brojke o potpisanim ugovorima najbolji su dokaz partnerskog odnosa TDR-a i trgovaca – na čemu će TDR i nadalje ustrajati. Očekujem da ćemo idućih nekoliko dana u cijelosti dovršiti ovaj posao”, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

Novi model obračuna visine naknade koji TDR predlaže trgovcima prethodno je odobrila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i temeljen je isključivo na tržišnim uvjetima, zaključuje se u priopćenju. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here