Čobanković najavljuje smanjenje naknade za ambalažni otpad

54

petar-cobankovic-midi1U novom Pravilniku o ambalažnom otpadu bit će nekih korekcija kako bi se smanjilo opterećenje za proizvođače mlijeka, najavio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Komentirajući nagađanja u nekim medijima da će se povratna naknada za otkup PET ambalaže uskoro smanjiti s 50 lipa na 20 ili 30 lipa, Čobanković je istaknuo kako se “smanjenjem nekih parafiskalnih nameta” želi rasteretiti prerađivače i proizvođače mlijeka kako ne bi povećavali cijene u maloprodaji.

Otkupljivačima i prerađivačima mlijeka konstantno raste cijena mlijeka koja je u siječnju došla na razinu od 2,40 kuna po litri, upozorio je Čobanković dodavši kako mogućnost da im se pomogne vidi u izmjenama Pravilnika o ambalažnom otpadu.

No, nije htio govoriti o iznosu za koji bi se smanjila naknada istaknuvši kako ne može “prejudicirati Pravilnik” koji propisuje različite vrste naknada, a ne samo 50 lipa za nepovratnu ambalažu.

Na izmjeni Pravilnika radi resorno Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a mi ćemo sudjelovati s određenim prijedlozima proizvođača u vezi korekcije naknada, dodao je Čobanković. (H)

1 COMMENT

  1. When there was an outage dnurig one of the coldest nights in the winter and I had two small children in an unheated house, the only way I could speak to a human being before 8 pm was to choose billing (go figure) and after 8 I had to say I was reporting a downed wire. Not very good when your thermometer reads 50 and you’re trying to decide whether to evacuate your kids to a hotel before the roads ice up. Another time I called to report fluctuating voltage and brownout conditions on a Saturday afternoon and was told they might be able to send someone to check it out on Tuesday.COME BACK LILCO! I MISS YOU!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here