Dogovor Peveca i RBA oko centra u Jankomiru

76

pevec-jankomir-wideTvrtka Pevec Zagreb u stečaju i Raiffeisenbank (RBA) postigli su danas dogovor vezan uz prodajni objekt Peveca u Jankomiru u kojem se ostvaruje najveći promet unutar Pevecovih prodajnih centara, izvijestili su na konferenciji za novinare stečajni upravitelj Peveca Zagreb Darko Šket i predstavnici RBA.

RBA, kojoj Pevec duguje 90 milijuna kuna, odustala je, naime, od prodaje centra u Jankomiru na koji ima založno pravo već će ga dati Pevecu ili u zakup ili na leasing. Prodajni centar u Jankomiru ostvaruje 25 posto ukupnog prometa Pevecovih centara.

Detalji dogovorenog modela, kako je istaknuto, bit će precizirani tijekom sljedeća dva do najviše četiri tjedna te potom verificirani na nadležnim tijelima.

Danas postignuti dogovor o modelu rješenja predstavlja prvi konkretan dogovor tvrtke Pevec u stečaju s nekom od banaka vjerovnika, kazao je Šket napominjući kako očekuje da će i ostale banke, kao i druge kategorije vjerovnika, prihvatiti slična rješenja koja za cilj imaju uspješno okončanje postupka stečaja članica Peveca i njihov ulazak u normalno poslovanje.

Dogovoreno je također da će se sudionici dogovora suzdržati od postupaka koji bi onemogućili sporazumno i mirno postizanje rješenja.

“Danas smo se dogovorili da se više nećemo osvrtati na prošlost. Što je bilo bilo je”, kazao je pravni savjetnik Uprave RBA Branko Dević odgovarajući na novinarske upite o dosadašnjim nesuglasicama na relaciji RBA – Pevec u stečaju.

Odvjetnik Mićo Ljubenko, koji predstavlja nekoliko vjerovnika i član je Odbora vjerovnika, istaknuo je kako je stečaj Peveca jedini stečaj u Hrvatskoj za koji se priprema stečajni plan sa preustrojem.

Riječ je o stečaju koji uključuje 650 pravnih osoba, tisuću radnika te osam banaka, kazao je Ljubenko napominjući kako donošenje stečajnog plana znači kraj stečaja i početak života nove tvrtke.

Stečajni plan za Pevec trebao bi biti donijet do ožujka kad bi trebao biti prezentiran stečajnom sucu, kazao je Šket.

Pevec je tijekom prošle godine ostvario više od 351 milijun kuna prihoda uz simboličnu dobit, a predstavnici tvrtke za 18. ožujka najavili su otvaranje Peveca u Splitu. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here