HGK: Svečana dodjela znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

36

hgk_logo1Hrvatska gospodarska komora (HGK) dodijelila je danas 17 znakova Hrvatska kvaliteta i 10 znakova Izvorno hrvatsko predstavnicima 21 tvrtke, obrta i udruga.

Za proizvode je dodijeljeno 15 znakova, a za linije proizvoda 12.

Znakovi kvalitete proizvodima osiguravaju lakši proboj na tržištu te ulijevaju povjerenje potrošačima.

Komora je dosad dodijelila znakove za 351 proizvod ili liniju proizvoda i to 235 znakova Hrvatska kvaliteta i 116 znakova Izvorno hrvatsko.

Među dobitnicima znakova su Đuro Đaković Zavarene posude, Dilj, Kutjevo, Holcim mineralni agregati, Naturalis, Leko i drugi.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je na dodjeljivanju prava korištenja znakova da samo proizvodnja kvalitetnih dobara može Hrvatsku izvući iz gospodarske krize i osigurati opstanak hrvatskih tvrtki na međunarodnom tržištu.

“Nema drugog puta osim puta kvalitete potvrđene na međunarodnom tržištu”, rekao je Vidošević ocijenivši da je unutarnje tržište male zemlje opsjena i ne može biti kriterij uspjeha.

Vidošević je i danas istaknuo stav da Hrvatska svoju budućnost ne bi trebala vezati isključivo za Europsku uniju, već da bi se vrednujući svoj zemljopisni položaj, trebala okrenuti i partnerima iz drugih dijelova svijeta i ponuditi im prometne i logističke usluge. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here