Konzum povećao dobit na 412 milijuna kuna

30

konzum-multipluscard-kupci-largeTrgovački lanac Konzum iz sastava koncerna Agrokor u prošloj je godini ostvario dobit od 412,7 milijuna kuna, što je povećanje za 20,8 posto prema godini ranije, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ostvarena dobit rezultat je zajedničkog napora zaposlenika, menadžmenta i Uprave u dijelu racionalizacije troškova i povećanja efikasnosti, navodi se u objašnjenju poslovnih rezultata.

Ukupni su prihodi Konzuma u prošloj godini iznosili 12,7 milijardi kuna, što je rast za 0,41 posto. Prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, povećani su sa 11,3 milijarde kuna na 11,48 milijardi kuna.

U tvrtki napominju kako se omjer između ostvarenog prometa maloprodaje i veleprodaje nije bitno promijenio pa maloprodaja i dalje predstavlja 73 posto ukupne prodaje.

Konzum je u 2010. prema godini ranije smanjio ukupne rashode za 0,19 posto, na 12,18 milijardi kuna.

Tvrtka je lani nastavila ulagati u razvoj i širenje trgovačke mreže pa je tako na kraju prosinca prošle godine Konzum raspolagao s ukupno 284.007 četvornih metara prodajnog prostora.

Kontinuirano se radilo na optimalizaciji svih poslovnih procesa, modernizaciji informatičke podrške i smanjenju troškova operativnog poslovanja, navodi se.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se ističe kako unatoč vrlo teškim uvjetima na tržištu Uprava smatra da je ostvarila strateške ciljeve poslovanja. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here