Kraš Grupa s dobiti od 19,7 milijuna kuna

32

kras-ploca-ulaz-ftdKraš Grupa je u 2010. godini ostvarila neto dobit u iznosu od 19,7 milijuna kuna, što je u odnosu na 2009. godinu manje za 20 milijuna kuna ili za 50 posto, izvijestio je Kraš putem Zagrebačke burze.

Zarada po dionici za 2010. godinu iznosi 14,46 kuna.

Konsolidirani ukupni prihodi Kraš Grupe u poslovnoj 2010. godini iznosili su 1,03 milijarde kuna, što je za 3,6 posto manje nego 2009. godine.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od prodaje u visini od 576 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u visini od 417 milijuna kuna.

Kraš je povećao izvoz na tržišta Saudijske Arabije, Velike Britanije i Njemačke, dok je u regiji uz značajan izvoz u BiH povećan izvoz u Crnu Goru, kaže se u financijskom izvještaju Kraš Grupe objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni konsolidirani rashodi u poslovnoj 2010. godini ostvareni su u iznosu nešto većem od jedne milijarde kuna, što je za 1,5 posto manje nego godinu ranije.

U izvješću se napominje da su unatoč visokom povećanju cijena glavnih sirovina i energenata, postignute uštede na ostalim materijalnim troškovima poslovanja koji su ukupno smanjeni za 11,4 milijuna kuna.

Poslovni planovi i ciljevi u ovoj godini usmjereni su na održavanje likvidnosti i financijske stabilnosti, uz kontinuirano restrukturiranje i širenje izvoznih tržišta, kaže se u izvješću. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here