Pad prodaje Wal-Marta u SAD-u u četvrtom tromjesečju

26

walmart-supercenter-midiProdaja Wal-Marta na domicilnom tržištu pala je za 1,8 posto u četvrtom tromjesečju fiskalne 2010.

Najveći svjetski maloprodajni lanac Wal-Mart Stores izvijestio je u utorak o padu prodaje u SAD-u u ključnom posljednjem tromjesečju fiskalne godine 2010. unatoč velikim popustima koji su trebali privući kupce tijekom praznika.

Prodaja u SAD-u pala je za 1,8 posto u četvrtom tromjesečju fiskalne 2010. koja je završila 31. siječnja, priopćeno je iz Wal-Marta.

Razočarani smo prodajom u SAD-u u četvrtom tromjesečju, kazao je Mike Duke, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije.

Neto prihodi uvećani su u promatranom razdoblju za 2,5 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznosili su 115,6 milijardi dolara.

Dobit od nastavljenih poslova uvećana je na godišnjoj razini za četiri posto, na 5,0 milijardi dolara, uz dobit po dionici u visini 1,41 dolar.

U cijeloj prošloj fiskalnoj godini neto prihodi uvećani su za 3,4 posto na 419 milijardi dolara, zahvaljujući povoljnom utjecaju valutnih tečajeva, koji je rezultatu pridonio sa 664 milijuna dolara.

Dobit je u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu uvećana za 6,3 posto i iznosila je 15,3 milijarde dolara. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here