U Coca Coli pregovori o zbrinjavanju viška zaposlenih

37

coca-cola-solin-midiU Coca-Coli Hrvatska traju pregovori uprave s Radničkim vijećem o uvjetima zbrinjavanja tehnološkog viška te o zaposlenicima koji će biti obuhvaćeni planom zbrinjavanja, doznaje se iz Coca Cole Hrvatske.

Pregovori su počeli nakon što je uprava donijela odluku o objedinjavanju poslovanja u Zagrebu te pokretanju restrukturiranja u sklopu čega će u pogonu u Solinu do kraja kolovoza proizvodnja biti ugašena, a na toj lokaciji bit će regionalni skladišno-prodajni centar. Dio proizvodnje bit će premješten u Zagreb.

Zatvaranjem proizvodnih linija u Solinu prestaje potreba za 52 zaposlenika i to 47 u Solinu i pet u drugim organizacijskim jedinicama.

Tvrtka Coca-Cola Hrvatska trenutačno zapošljava 668 radnika.

Iako je tvrtka tijekom nekoliko proteklih godina pokušala stvoriti uvjete za očuvanje proizvodnje u Solinu, njezino je daljnje poslovanje u postojećim uvjetima, zbog nepovoljnih tržišnih kretanja te činjenice da iskoristivost proizvodne linije iznosi manje od trećine njezina kapaciteta, postalo troškovno neodrživo, napominju u Coca Coli.

Ističu da će s Radničkim vijećem i sindikatima pokušati donijeti u najvećoj mogućoj mjeri korektan program zbrinjavanja te da će radnicima koji budu proglašeni tehnološkim viškom osigurati stručnu i savjetodavnu pomoć u pronalaženju novog zaposlenja.

Predsjednica Radničkog vijeća Sanda Marelić Tomljanović kaže kako je uprava iskazala spremnost u potpunosti ispuniti obveze iz kolektivnog ugovora, a i ići povrh toga. Dodaje da su reakcije zaposlenih pozitivne i oni se nadaju dogovoru. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here