Agrokor opovrgava da želi više od 25% dionica Mercatora

37

ivica-todoric-govor-konzum-midiU ovoj fazi razmatramo isključivo mogućnost kupnje dionica koje na javnom natječaju prodaje Pivovarna Laško i nemamo namjeru davati ponude za otkup dodatnih dionica, tvrdi Agrokor u odgovoru slovenskoj agenciji za nadzor tržišta kapitala

Agrokor je na upit slovenske agencije za nadzor tržišta vrijednosnih papira o mogućem preuzimanju slovenskog trgovačkog lanca Mercator odgovorio da nije sklopio nikakav sporazum o preuzimanju Mercatora, da ne kupuje dionice slovenske kompanije te da nijedan organ kompanije nije donio nikakvu odluku o ponudi za preuzimanje, objavili su slovenski mediji.

Nakon što su se u javnosti pojavile glasine o mogućem preuzimanju, cijena dionice Mercatora je porasla pa je Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) odlučila provesti nadzorni postupak.

Agrokor u odgovoru Agenciji navodi da se u trenutku davanja izjave još uvijek razmatrala mogućnost sudjelovanja i predaje ponude za kupnju dionica Mercatora na javni natječaj koji je raspisala Pivovarna Laško, ali da “nadležni organi o tome još nisu donijeli odluku”.

Ako Agrokor i preda ponudu za kupnju 23,34 posto dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško, odluka će se odnositi isključivo na spomenuti paket dionica koji predstavlja manje od četvrtine svih dionica slovenskog trgovačkog lanca.

“U toj fazi neće biti nikakvih odluka vezanih uz objavu ponude za preuzimanje svih dionica Mercatora. Agrokor u toj fazi nema namjeru objaviti ponudu za otkup svih dionica niti dionica kojima bi premašio 25-postotni udjel u Mercatoru”, stoji u odgovoru Agrokora. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here