Agrokor pozvao čelnike Mercatora na razgovor u Zagreb

54

agrokor-logo-2-small-midiAgrokor predlaže da se sastanak održi 8., 9. ili 11. ožujka

Hrvatski konzorcij Agrokor danas je pozivom na razgovor u Zagreb odgovorio čelnicima Mercatora na njihov jučerašnji prijedlog da Agrokor razmotri mogućnost Mercatorovog preuzimanja hrvatskog trgovačkog lanca Konzum.

Čelni čovjek Agrokora Ivica Todorić u pismu predsjedniku uprave Mercatora Žigi Debeljaku, čiju je presliku Mercator objavio na Ljubljanskoj burzi, predlaže sastanak idućeg tjedna u sjedištu Agrokora.

Todorić pritom spominje tri moguća termina – 8., 9. ili 11. ožujka, s prijedlogom da se oko točnog datumu sastanka i ostalih detalja usuglase uredi uprave obje kompanije.

Iz Mercatora navode da su zadovoljni pozitivnim odazivom Agrokora i, kako kažu u priopćenju, “s najvećim će veseljem s Agrokorom početi pregovore o svom prijedlogu da se razmotri mogućnost da Mercator od Agrokora otkupi maloprodajnu trgovinsku djelatnost”.

Debeljak je današnjoj konferenciji za novinare u Ljubljani izrazio želju za pozitivnim odgovorom Agrokora na jučer u pismu Todoriću izraženi interes Mercatora za razmatranje mogućnosti otkupa Konzuma.

Istaknuo je kako je riječ o prijateljskoj inicijativi o strateškoj suradnji kako bi se Agrokor koncentrirao na svoju proizvodnu diviziju, a Mercator preuzeo njegovu prodajnu mrežu, ocjenjujući da bi takvo fokusiranje Agrokora i Mercatora na njihove osnovne djelatnosti, u kojoj su regionalni lideri, bilo bi korisno za obje poslovne grupacije.

U povodu pak brojnih upita o mogućem Agrokorovom stjecanju oko 23,3 posto dionica Mercatora, koje prodaje Pivovarna Laško, Debeljak je ponovio da njegova uprava ne komentira vlasničku strukturu, a podupire sve aktivnosti vlasnika koje doprinose stabilnosti tvrtke.

Pivovarna Laško prodaje svojih 23,34 posto dionica Mercatora, a rok za predaju ponuda je 9. ožujka.

Agrokor je nedavno objavio da razmatra odluku o uključivanju u natječaj za stjecanje dionica Mercatora koje prodaje Pivovarna Laško.

Slovenska Agencija za tržište vrijednosnih papira, zbog povećanja cijena Mercatorovih dionica, pokrenula je nadzorni postupak i pozvala Agrokor da se u roku od 24 sata od prijema poziva izjasni da li namjerava dati ponudu za preuzimanje. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here