Google razvija ‘elektronički novčanik’

69

google-mobitel-midiAmerički softverski div Google namjerava se pridružiti Citigroupu i MasterCardu i uspostaviti mobilni sustav plaćanja zahvaljujući kojem će mobiteli s ugrađenim operativnim sustavom Android postati neka vrsta elektroničkog novčanika, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore.

Nova tehnologija tek je u početnoj fazi razvoja a omogućit će potrošačima da postave svoje mobitele s operativnim sustavom Android pred čitače i time obave plaćanje, objavio je WSJ.

Planirani platni sustav omogućit će Googleu da prodavačima ponudi više podataka o klijentima i pomogne im kod ciljanog oglašavanja i jeftinijih ponuda namijenjenih korisnicima mobilnih uređaja u blizini njihovih trgovina, kazali su izvori za WSJ.

Ne očekuje se da će Google izboriti niže transakcijske naknade, pišu novine.

U početnoj fazi korisnicima debitnih i kreditnih kartica Citigroupa bit će omogućeno plaćanje u trgovinama aktiviranjem aplikacije mobilnog plaćanja koja je razvijena za jedan postojeći model mobitela s ugrađenim sustavom Android i mnoge od onih koji će uskoro biti plasirani na tržište.

Google, Citigroup i MasterCard nisu bili odmah dostupni za komentar. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here