Karlovačka pivovara predstavila tri projekta

31

karlovacka-pivovara-ulaz-ftdKarlovačka pivovara predstavila je danas tri svoje investicije ukupne vrijednosti 65,7 milijuna kuna, a riječ je o modernizaciji varionice, izgradnji pročistača otpadnih voda te izgradnji novih fermentora, što će omogućiti povećanje kapaciteta proizvodnje za 14 posto.

Karlovačka pivovara od 2003. godine članica je jednog od vodećih europskih pivara Heinekena i od tog vremena poduzete su značajne investicije od preko 448 milijuna kuna uloženih u unapređenje ukupnog poslovanja, istaknuto je na predstavljanju.

U ime Heineken grupe generalni direktor za regiju Središnje Europe Michel Egeler rekao je da je kao direktor koji poznaje i nadgleda rad Heinekenovih pivovara u deset zemalja ponosan na rezultate i kakvoću proizvoda Karlovačke pivovare pohvalivši tradiciju od 157 godina proizvodnje piva u Karlovcu.

Kazao je kako je ulaskom Karlovačke pivovare u Heineken 2003. započeo i novi razvoj i rast tržišnog udjela, tako da sada drži drugo mjesto, a namjera je, najavio je, preuzeti i prvo mjesto. Karlovačka pivovara 2003.  je držala 18 posto hrvatskog tržišta, a sada taj udio iznosi 26,1 posto.

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher kazao je da će pročistač, kada od sljedećeg tjedna kada bude pušten u probni rad, znatno doprinositi očuvanju okoliša. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here